YOGHURT-RASPBERRY CAKE

Balans in de Keuken
Yoghurt-Raspberry Cake
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten
Servings: 8
Dit is denk ik het meest simpele cake-recept op mijn website.. Maar simpel is goed, right? En deze cake is GOED! Huphup, snel die keuken in zou ik zeggen.

Ingrediënten

  • 200 gram (magere) kwark
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram frambozen
  • 16 gram bakpoeder (1 zakje)
  • Optioneel: vloeibare zoetstof

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een (cake)vorm in, mijn cakevorm was 23 cm.
  2. Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) tot een egale massa en giet in de cakevorm. Schep daarna de frambozen (of fruit naar keuze) door het beslag.
  3. Bak de cake af in 35-40 minuten, afhankelijk van je oven.
  4. Wanneer de cake klaar is, laat deze heel even rusten voordat je het bakblik verwijderd. Snijd er vervolgens lekkere, dikke plakken uit en enjoy!

 

Serveersuggestie: top af met wat extra yoghurt en vers fruit. Alhoewel pindakaas of chocolade pasta ook erg lekker zou zijn!

Deel dit recept:

Voedingswaarden

Calorieën per serving:
75 kcal
Eiwitten:
4.2 gram
Vet:
1.6 gram
Koolhydraten:
9.9 gram

Coaching en Advies

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op zodra er coaching plekken vrij komen. Geheel vrijblijvend en je gaat géén verplichtingen aan.

Houd me op de hoogte

Deze recepten vind je misschien ook lekker!

Banana Cheese-Bread

BANANA CHEESE-BREAD

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 30 minuten
Calorieën per serving: 306 kcal
Een combinatie van bananenbrood en cheesecake; ideaal voor wanneer je altijd keuzestress hebt!
Mango Fluff

MANGO FLUFF

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 0 minuten
Calorieën per serving: 332 kcal
Mijn favoriete snack in een zomers jasje!
Chocolate Pumpkin Pancakes

CHOCOLATE PUMPKIN PANCAKES

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 15 minuten
Calorieën per serving: 270 kcal
Pompoen én chocolade.. It’s a match made in heaven!