RIJSTEPAP

Balans in de Keuken
Rijstepap
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Servings: 1
Oma’s rijstepap; ik smulde er als klein meisje van. En hoewel er niets mis is met de variant van mijn oma stroopte ik mijn mouwen op en ging aan de slag met een voedzame(re) variant, zodat ik langer én beter verzadigd ben.

Ingrediënten

  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 50 gram (basmati) rijst
  • 25 gram whey protein vanille
  • Snufje kaneel
  • Snufje suiker(vervanger)

Bereidingswijze

  1. Meng de rijst, whey protein en melk met elkaar in een pannetje. Je kunt in principe elk soort rijst gebruiken, mijn voorkeur gaat uit naar basmati rijst of zilvervliesrijst.
  2. Warm op lage temperatuur al roerend op. Na ongeveer 10 minuutjes zul je merken dat het wat papperig wordt. Blijf roeren tot de rijstepap de voor jou gewenste dikte heeft.
  3. Top af met kaneelsuiker en optioneel een klontje échte boter.

Deel dit recept:

Voedingswaarden

Calorieën per serving:
304 kcal
Eiwitten:
27.4 gram
Vet:
3.1 gram
Koolhydraten:
42.3 gram

Coaching en Advies

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op zodra er coaching plekken vrij komen. Geheel vrijblijvend en je gaat géén verplichtingen aan.

Houd me op de hoogte

Deze recepten vind je misschien ook lekker!

Vegan Chocolade Mousse

VEGAN CHOCOLADE MOUSE

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Calorieën per serving: 194 kcal
Smullen met hoofdletter S!
Appel Kruimeltaartje

APPELKRUIMEL TAARTJES

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35 minuten
Calorieën per serving: 478 kcal
Het geheim? Een handje magie & een snufje liefde
Monchou Toast

MONCHOU TOAST

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 0 minuten
Calorieën per serving: 495 kcal
Who said bread is boring?