RASPBERRY CHEESECAKE

Balans in de Keuken
RASPBERRY-CHEESECAKE2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40-50 minuten
Servings: 4
Cheesecake, daar mag je me voor wakker maken! Dat is echt mijn all-time favorite taartje! Maar meestal is het niet super verantwoord om je dag te starten met cheesecake. Ik zal je vertellen; met deze variant mag je elke dag ontbijten!

Ingrediënten

  • 250 gram magere kwark
  • 100 gram roomkaas (light)
  • 1 ei (M)
  • 20 gram kloppudding vanille
  • Optioneel: vloeibare zoetstof

 

Toppings:

  • 100 gram frambozen
  • 1 blaadje gelatine
  • 10 gram geraspte witte chocolade

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de cheesecake tot een egaal beslag. Ik doe dit gewoon in een schaaltje door elkaar roeren.
  2. Verwarm de oven op 175 graden, bekleed de bodem van een springvorm (14 cm diameter) met bakpapier en vet de randen in.
  3. Stort het mengsel in de springvorm en bak af. De cheesecake is goed als hij van binnen droog is. Je kunt dit controleren met een satéprikker. Laat de cheesecake vervolgens goed afkoelen (bij voorkeur in de oven).
  4. Week 1 gelatine blaadje 5 minuten in koud water.
  5. Blend de frambozen egaal met een blender of staafmixer en warm deze op in een pannetje. Je kunt natuurlijk ook voor ander fruit kiezen.
  6. Los de gelatine op met de frambozen en giet dit op de cheesecake (welke nog steeds in de springvorm zit). Laat dit voor minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  7. Vervolgens klik je de springvorm van het taartje af en kun je optioneel de cheesecake nog decoreren. Tip: witte chocolade rasp is top!

Deel dit recept:

Voedingswaarden

Calorieën per serving:
118 kcal
Eiwitten:
11.1 gram
Vet:
2.8 gram
Koolhydraten:
11 gram

Coaching en Advies

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op zodra er coaching plekken vrij komen. Geheel vrijblijvend en je gaat géén verplichtingen aan.

Houd me op de hoogte

Deze recepten vind je misschien ook lekker!

Gnocchi met Kip, Champignons en Tomatensaus

GNOCCHI met KIP, CHAMPIGNONS & TOMATENSAUS

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Calorieën per serving: 561 kcal
Hoe spreek jij gnocchi uit? Ik heb hier blijvend issues mee, maar laten we eerlijk zijn.. Het blijft vooral ook heel erg lekker!
Merengue Taartje

MERENGUE TAARTJE

Voorbereidingstijd: 75 minuten
Baktijd: 20 minuten
Calorieën per serving: 264 kcal
Hier blaas (brand) je iedereen mee omver!
New York Cheesecake

NEW YORK CHEESECAKE

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 60 minuten
Calorieën per serving: 141 kcal
Concrete jungle where dreams are made of
There's nothing you can't do