Ingrediënten bodem:
Ingrediënten custard:
Ingrediënten merengue:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (let op: elke oven is anders!). Vet de (tartelette) vormpjes in.
2. Meng alle ingrediënten voor de bodem en verdeel over de vormpjes. Druk met je vingers het beslag in een soort “kuipje”.
3. Bak af in 20 minuten en laat goed afkoelen.
4. Ondertussen kun je aan de slag met de custard. Meng eerst de droge ingrediënten en mix. Voeg het water (en optioneel de zoetstof) toe en roer totdat het egaal is (gebruik een garde).
5. Verwarm al roerend (niet stoppen!) de custard tot een pudding en verdeel dit over de bodems. Zet voor ongeveer een uurtje in de koelkast.
6. Pak een vetvrije kom en voeg hier het eiwit aan toe. Je kunt kant-en-klaar eiwit gebruiken of dit scheiden van een ei, let op dat er geen eigeel bij komt!
7. Klop dit met een mixer stijf en voeg tijdens het mixen langzaam de erythritol toe. Het is goed gemixt zodra je de bak op z’n kop kunt houden zónder dat het eruit valt.
8. Verdeel het opgeklopte eiwit over de taartjes en brand met een hand-brander de piekjes goudbruin. Je kunt het eventueel ook een paar minuutjes in de oven zetten onder de grill-stand.
9. Je meesterwerkjes zijn klaar om de tanden in te zetten. Je kunt ze 1 á 2 dagen bewaren in de koelkast (maar beter eet je ze gewoon gelijk op).
Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op zodra er coaching plekken vrij komen. Geheel vrijblijvend en je gaat géén verplichtingen aan.