FRAMBOZEN CAKE

Anke
Frambozen Cake
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten
Servings: 10
Dit is denk ik het meest simpele cake-recept op mijn website.. Maar simpel is goed, right? En deze cake is GOED! Huphup, snel die keuken in zou ik zeggen.

Ingrediënten

  • 300 gram (magere) kwark
  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 3 stuks eieren (M)
  • 100 gram frambozen
  • 16 gram bakpoeder (1 zakje)
  • Optioneel: vloeibare zoetstof

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een (cake)vorm in, mijn cakevorm was 22 cm.
  2. Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) tot een egale massa en giet in de cakevorm. Schep daarna de frambozen (of fruit naar keuze) door het beslag.
  3. Bak de cake af in 35-40 minuten, afhankelijk van je oven. Gaat de bovenkant te hart? Dek op den duur af met aluminiumfolie.
  4. Wanneer de cake klaar is, laat heel even rusten voordat je deze uit het bakblik verwijderd. Snijd er vervolgens lekkere, dikke plakken van en enjoy!

Serveersuggestie: top af met wat extra yoghurt en vers fruit. Alhoewel pindakaas of chocolade pasta ook erg lekker zou zijn!

Deel dit recept:

Voedingswaarden

Calorieën per serving:
94 kcal
Eiwitten:
6,4 gram
Vet:
2 gram
Koolhydraten:
11,4 gram

Coaching en Advies

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op zodra er coaching plekken vrij komen. Geheel vrijblijvend en je gaat géén verplichtingen aan.

Houd me op de hoogte

Deze recepten vind je misschien ook lekker!

Bosvruchten Crumble (2)

BOSVRUCHTEN CRUMBLE

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 25 minuten
Calorieën per serving: 255 kcal
Dessert for breakfast? Definitely! Deze heerlijke, verantwoorde crumble is Genieten met een hoofdletter G!
Acai Cauliflower Bowl

ACAI CAULIFLOWER BOWL

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 0 minuten
Calorieën per serving: 243 kcal
Bommetje vitaminen, mineralen & antioxidanten in een bowl!
Basis Cannellini Cake

BASISRECEPT CANNELLINI CAKE

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 30 minuten
Calorieën per serving: 239 kcal
Mijn liefde voor peulvruchten is groot. Met dit basisrecept voor jouw nieuwe favoriete maaltijd kun je eindeloos variëren met toppings of toevoegingen.