CHOCOLADE MOUSSE

6 mei, 2022
Anke
Chocolade Mousse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 4 uur minuten
Servings: 2
All you need is love! But a little chocolate now and then doesn’t hurt..

Eiwitrijke chocolade mousse 2.0!

Ingrediënten

  • 200 gram high protein chocolade pudding
  • 100 ml vloeibaar eiwit
  • 4 blaadjes gelatine
  • 25 ml kokend water
  • Optioneel: vloeibare zoetstof

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine blaadjes minimaal 5 minuten in koud water.
  2. Mix ondertussen het eiwit stijf. Ik gebruik zelf altijd kant-en-klaar vloeibaar eiwit (gewoon te koop bij de supermarkt) maar je kunt natuurlijk ook het eiwit scheiden van het eigeel. Let dan wel op dat er écht geen eigeel bij komt.
  3. Knijp vervolgens de gelatine blaadjes uit. Kook wat water en los hierin de gelatine volledig op. Voeg voorzichtig de protein pudding toe. Roer totdat het volledig is opgenomen.
  4. Spatel vervolgens vóórzichtig het opgeklopte eiwit bij de pudding.
  5. Verdeel over de glaasjes en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast. Daarna is je eiwitrijke chocolade mousse ready to eat!

 

Deel dit recept:

Voedingswaarden

Calorieën per serving:
113 kcal
Eiwitten:
18.5 gram
Vet:
1.5 gram
Koolhydraten:
7.2 gram

Coaching en Advies

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op zodra er coaching plekken vrij komen. Geheel vrijblijvend en je gaat géén verplichtingen aan.

Houd me op de hoogte

Deze recepten vind je misschien ook lekker!

Creamy Cheesecake

MEGA ROMIGE CHEESECAKE

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 45 minuten
Calorieën per serving: 113 kcal
Je hebt romig én je hebt romig. Deze cheesecake is zo creamy dat bij elke hap je vibe een beetje meer smooth wordt, spread the love
Pudding-Brulee

PUDDING-BRULEE

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 25 minuten
Calorieën per serving: 406 kcal
They used to call me “papjong”
Maar wel een papjong 2.0!
Tira-Monchou

TIRA-MONCHOU

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 0 minuten
Calorieën per serving: 210 kcal
2 van mijn favoriete toetjes/taartjes in één recept. Ik houd nu eenmaal van combineren.. ;-)