CHEESECAKE met PINDAKAAS-CRUMBLE

Anke
Cheesecake met Pindakaas-Crumble
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 45 minuten
Servings: 6
Mijn levensdoel: iedereen verliefd laten worden op cheesecake!

Ingrediënten

  • 75 ml (plantaardige) melk
  • 50 gram (magere) kwark
  • 40 gram havermeel
  • 20 gram amandelmeel
  • 20 gram whey protein (vanille)
  • 5 gram bakpoeder

 

Ingrediënten cheesecake:

  • 250 gram (magere) kwark
  • 150 gram zuivelspread (light)
  • 20 gram maizena
  • 1 ei (M)

 

Ingrediënten crumble:

  • 40 gram 100% pindakaas (of notenpasta)
  • 40 gram volkoren meel
  • 40 gram suikervervanger

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Start met het maken van de bodem. Meng eerst de droge ingrediënten, voeg daarna de “natte” ingrediënten toe en roer tot een egaal beslag. Verdeel dit mengsel over een bakvorm (ik gebruik een vorm van 850 cc). Bak af voor 10 minuten.
  3. Ondertussen kun je cheesecake en crumble gaan bereiden. Roer alle ingrediënten voor de cheesecake tot een egaal beslag.
  4. Meng in een apart schaaltje de ingrediënten voor de crumble en roer dit zodat er “kruimeltjes” ontstaan. Is het te droog (dit kan leggen aan de soort pindakaas/notenpasta of het soort meel). Dan kun ietwat (plantaardige) melk toevoegen. Let op: het moet niet zompig worden!
  5. Zodra de bodem klaar is stort je de cheesecake laag hier voorzichtig op en verdeel je de crumble. Bak het geheel af in 35 minuten.
  6. Zodra de oven klaar is, laat je deze met de deur dicht afkoelen. Vervolgens zet je de cheesecake nog minimaal 4 uur in de koelkast (liefst de hele nacht).

Deel dit recept:

Voedingswaarden

Calorieën per serving:
203 kcal
Eiwitten:
16.1 gram
Vet:
7.8 gram
Koolhydraten:
16 gram

Coaching en Advies

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op zodra er coaching plekken vrij komen. Geheel vrijblijvend en je gaat géén verplichtingen aan.

Houd me op de hoogte

Deze recepten vind je misschien ook lekker!

Creamy Broccoli Pasta

CREAMY BROCCOLI PASTA

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Calorieën per serving: 515 kcal
Het is inmiddels geen geheim dat ik goed ga op verstopte groenten. Pasta is daar ideaal voor! Deze pasta is romig en zeer smaakvol, tegelijkertijd tik je ook nog ‘ns 200 gram veggies weg.
Blueberry muffins

BLUEBERRY BREAKFAST MUFFINS

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 30 minuten
Calorieën per serving: 162 kcal
Weinig tijd in de ochtend maar toch voedzaam én lekker willen ontbijten? Say no more! Deze muffins kun je perfect van te voren maken om elke ochtend van te genieten. Ook prima als tussendoortje natuurlijk.
Couscous met Pompoen, Kikkererwten & Feta

COUSCOUS MET POMPOEN, KIKKERERWTEN & FETA

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Baktijd: 0 minuten
Calorieën per serving: 426 kcal
Voor lunch of avondeten; dit smaakt elk moment!