Bereidingswijze alcoholvrije stoofperen:
- Schil de peren en doe deze in een pan. Voeg de cassis siroop toe, en vul de pan aan met water totdat de peren volledig bedekt zijn onder het vocht. Mocht je een grotere porties peren willen bereiden, pas dan de hoeveelheden naar verhouding aan.
- Voeg ook de erythritol (of kristalsuiker) en de kaneel toe aan de pan en breng aan de kook. Stoof 1,5 uur op laag vuur.
- Giet de peren af en laat deze afkoelen. Vervolgens kun je de peren egaal blenden om de triffle te maken.
Bereidingswijze alcoholvrije stoofperen triffle:
- Maal koekjes naar keuze fijn en verdeel over de glaasjes. Tip: bastogne koekjes.
- Verdeel vervolgens de kwark over de glaasjes.
- Als laatste stap kan de stoofperen-mousse verdeeld worden over de glaasjes en de triffle is compleet. Top af met wat vers fruit, extra koekkruimels of andere lekkere toppings.