Help, ik ga uit eten?!

Van te voren wilde ik áltijd weten waar ik heen ging. Dan kon ik het restaurant en de menukaart checken en kon ik alvast bedenken wat ik wilde nemen. Je raad het al; ik koos altijd de maaltijd die (naar mijn idee) de minste calorieën bevatte. Maar zeker niet de maaltijd waar ik eigenlijk het meeste zin in had..

Tijdens het etentje zelf was ik veel meer bezig met of mijn maaltijd wel eruit zag zoals ik het me had voorgesteld (lees: hoe ik het had berekend in mijn calorie app) dan te genieten van een leuke avond.

Na het etentje had ik (bijna) altijd schuldgevoelens. Het was anders gelopen dan ik van te voren had gepland; ik vond bijvoorbeeld dat ik teveel had gegeten en was boos op mezelf omdat ik niet sterk genoeg was gebleven. Het leven is onvoorspelbaar en dat kon ik destijds niet zo goed handelen. Ook woog ik altijd een paar kilo zwaarder de volgende dag, wat mijn schuldgevoelens natuurlijk extra “voedde”. Met de kennis die ik nu heb echt volkomen logisch want ik hield waarschijnlijk meer vocht vast door ander soort eten (o.a. meer carbs en zout).

Wist ik toen maar wat ik nu weet.. Ik ben niet in één dag die 40 kilo afgevallen, dus ik weet nu dat ik ook niet van één etentje weer 40 kilo aankom. Uiteten gaan past prima binnen een gezonde lifestyle. En ook al ben je bezig met afvallen of heb je misschien andere (fysieke) doelen, dan nog kun je gewoon blijven genieten van een etentje buiten de deur. Je kunt bijvoorbeeld bewustere keuzes maken maar kies altijd wel iets wat je écht lekker vind. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is enkel voor een hoofdgerecht kiezen of kies 2 voorgerechten. Ook kun je het mandje brood vooraf skippen om wat calorieën te besparen. Ik bestel zelf ook vaak een portie groenten on the side zodat ik én wat extra vitamientjes eet maar ook wat meer verzadigd raak. Uiteraard kun je ook letten op de calorieën in je drinken. Je kunt een wijntje afwisselen met bijvoorbeeld een glas water/suikervrij drankje. Maar zoals ik al zei; niks moet & geniet van het moment, het lekkere eten en je leuke gezelschap. Pak erna gewoon de draad weer op en ga verder met waar je gebleven was. Make memories en onthoud; balance is key!

Foodlover; always was & always will be!