8x food hotspots barcelona

Bar Cañete

Het motto van Bar Cañete? Fuck your diet! Een échte Spaanse tapaskaart met verschillende soorten kroketjes (take them all), gefrituurde aubergine (to die for), burrata salade (do I need to say more?) en diverse vlees (Spaanse ham) & vis gerechten. & owja, truffel! Overal waar je kijkt is truffel, I’m a “little” bit addicted.. Na de halve kaart al gehad te hebben, twijfelden we onwijs of we nog voor een toetje gingen maar ook deze mag je absoluut niet overslaan tijdens je bezoek. We gingen voor de coulant de chocolate, ik kan niet in woorden beschrijven hóe lekker dit was!

Naast de heerlijke tapas is het eten bij Bar Cañete een avondvullende show. De bediening verdiend een award. De obers maken er écht een feestje van. Je kijkt je ogen uit, zeker als je een plekje aan de bar hebt weten te bemachtigen. Tip: reserveer op tijd!

Adres: Carrer de la Unió, 17, 08001 Barcelona, Spanje

Zenith

Zenith: Brunch & Cocktails.. Maar dan next level! Hier kun je je brunch-hart ophalen. Een enorm uitgebreide kaart met zowel zoete als hartige gerechten, die ook nog eens enorm “Insta-waardig” zijn 😉 We zijn hier helaas maar één keer geweest maar bij deze spot wil je eigenlijk alles wel proeven. Uiteindelijk gingen we beide voor toast: vers zuurdesem brood waarvan één met een dikke laag guacamole en twee eitjes en de andere met guacamole, kaas en gebakken champignons (& het restje overige, heerlijke toppings). Een waar feestje!

Adres: Gran Via de les Corts Catalanes, 633, 08007 Barcelona, Spanje

Harry’s

Geen zin om elke avond tapas te eten? I got you! Harry’s is een schattig Italiaans restaurant verscholen in het mooie centrum. Maar niet zomaar een Italiaan, dit is Italiaans eten hoe het bedoeld is. Denk aan pasta carbonara uit de parmezaan, geserveerd aan tafel. En ook de tiramisu mag niet ontbreken wanneer je een bezoekje brengt aan Harry’s. Deze heerlijkheid wordt from scratch bereid aan tafel. We werden gewaarschuwd dat één portie bestellen meer dan voldoende zou zijn maar geloof dit alsjeblieft niet. Dit wil je namelijk echt niet delen..

Adres: Passatge de la Concepció, 2, 08008 Barcelona, Spanje

Brunch & Cake

All day breakfast @ Brunch & Cake! Wauw, wat een geweldig concept! In Barcelona zijn er drie vestigingen en de eerste keer hadden we zo’n geweldige ervaring dat we tijdens onze mini-trip zelfs twee keer zijn geweest. Beide keren; fenomenaal! Ons eerste bezoekje konden we uiteraard geen keuze maken uit de nutella pancakes, een açaíbowl, french toast of de confetti pancakes.. But why making choices if you can also order it all?! Beste keuze ooit! Ons tweede bezoek gingen we voor hartig en kozen we de “next level avocado toast” met een ware avocado-vaccinatie! Hoe leuk?

Tip: Kom op tijd, er staat vrijwel direct na opening een rij. Reserveren is niet mogelijk.

Adres: Carrer d’Enric Granados, 19, 08007 Barcelona, Spanje
Adres: Passeig de Joan de Borbó, 5, 08003 Barcelona, Spanje
Adres: Carrer del Rosselló, 189, 08036 Barcelona, Spanje

Trópico

Verscholen in een zijstraatje van de Ramblas zit deze urban jungle. Een hippe spot met exotische gerechten op de kaart. Van zomerse açaíbowls, pancakes en tropische buddha bowls tot aan (voor ons) onbekende gerechten zoals arepas & cachapas (beide hartig gevulde maispannenkoekjes). En vergeet vooral de taartjes niet, die zagen er ook onweerstaanbaar uit. Wij gingen tijdens onze lunch voor de cochinita pibil (zachte taco’s met pittige pulled pork) en de guaca toast (always a winner!).

Adres: Carrer del Marquès de Barberà, 24, 08001 Barcelona, Spanje

Casa Lolea

Nóg zo’n onwijs leuk tapaszaakje is Casa Lolea. Gevestigd in de gezellige wijk El Born zit dit knusse tentje. Ook hier is het noodzakelijk om op tijd te reserveren. De beste patatas bravas van Barcelona scoor je sowieso hier! Naast dit hebben ze nog diverse andere tapas én vergeet de truffelrisotto (my goodness..) niet. Mocht je van alcohol houden; Casa Lolea staat bekend om hun eigen sangria!

Adres: Carrer de Sant Pere Més Alt, 49, 08003 Barcelona, Spanje

Gabby’s

Brunch shouldn’t be regular, it should be amazing! En dat is het bij Gabby’s zeker! Hun signature dish is sowieso de pancakes choco-ball; een heerlijke pancake stapel met on top een chocolade-bal gevuld met coffee ice-cream. Veeg ons maar op! Daarnaast staat het menu vol met heerlijke bowls (zoet of hartig), gezonde salades, diverse toasts & more!

Adres: Carrer de Ramon Turró, 93, 08005 Barcelona, Spanje

Mercat de la Boqueria

De overdekte markthal van Barcelona, midden op de Ramblas, is iets wat echt niet mag ontbreken wanneer je in Barcelona bent. Lekker struinen langs de kraampjes met Spaanse ham, chocolade (a lot of chocolade..), noten, kaas en diverse tapas. Er zijn ook genoeg terrasjes waar je even kunt genieten van een hapje & een drankje en de aardige marktlui delen hun handelswaar ook graag uit (= gratis proeven, mij hoor je niet klagen..).

Adres: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, Spanje

Dit lijstje is nog maar een greep uit de onwijs veel leuke spots die Barcelona rijk is. Barcelona is een echt foodie-walhalla met enorm veel hippe tentjes. We zijn oprecht tijd (& calorieën) te kort gekomen om alles te kunnen testen en ervaren. Nog een allerlaatste tip: book that flight now!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *